Om mig

Om mig

Jag är en levnadsglad och kreativ kvinna, bosatt i Stockholm och älskar verkligen färg, form och inredning. Till yrket är jag förskolechef och målningen hjälper mig att varva ner från roliga och ofta intensiva dagar på förskolorna.  Jag upptäckte glädjen i att måla sent i livet och när jag väl började måla så kunde jag inte sluta. Det har blivit många alster de senaste åren. Det är så himla kul att se nya motiv och färgkombinationer växa fram på duken. Jag är autodidakt, "learning by doing" och lämnar ingen målning förrän jag är helt nöjd med den, det får ta den tid det tar!

 

Jag målar helst färgstarka kvinnor och abstrakta motiv.  Ofta har jag en tydlig tanke om vad jag vill måla samt i vilken färgskala men andra gånger kan det bli helt spontana målningar som växer fram utifrån dagens känsla. Det är väl det som gör målandet så spännande och befriande!

 

Min inspiration kommer till mig lite när som. Det kan vara en människa som utmärker sig på något sätt och väcker en känsla, förskolebarnens underbara teckningar och deras kommentarer eller de fantasifulla lekarna, en färgkombination, naturen, årstider och hur ljuset faller. Den kreativa delen av mig sätts igång och jag längtar till nästa målartillfälle i min mysiga ateljè.

 

Jag målar både i olja och i akryl. Båda teknikerna har sin speciella känsla och sina utmaningar, det är roligt att variera sig!

 

Anette Ramström


Copyright @ All Rights Reserved